itretisektor | TS: Vyhlásenie výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančnej podpory z Fondu LIENKA POMOCI 2014
  • ***Povinná aktivácia elektronických schránok***

Povinná aktivácia elektronických schránok právnických osôb nezapísaných do obchodného registra sa posúva na 1. 2. 2019.
  • ***Zverejnený zoznam prijímateľov 2 %***

Notárska komora Slovenskej republiky dňa 15. 1. 2018 odovzdala zoznam prijímateľov Finančnej správe Slovenskej republiky a zároveň ho publikovala aj na svojej internetovej stránke.
  • ***Zodpovednosť školy pri zranení žiaka ***

Pripravili sme odborný článok, ktorý obsahuje prehľad povinností školy alebo školského zariadenia, pokiaľ dôjde k úrazu žiaka.
  • ***Určenie práce nadčas***

V zverejnenej prípadovej štúdii sme sa venovali výpočtu práce nadčas učiteľa umeleckej školy.
  • *** Aktualizované vzory tlačív ***

Prinášame aktualizované vzory tlačív potrebné na poukázanie 2 % z dane v roku 2018.

SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien na jeseň 2013 organizovala 4. ročník kampane STAROBA SA NÁS DOTÝKA. Dlhodobé ciele kampane sú ambiciózne: upozorniť na problémy ale aj možnosti seniorského veku, budovať pozitívny a reálny obraz o starobe a získať finančné prostriedky na podporu terénnych a ambulantných služieb pre seniorov. Práve posledný cieľ sa organizátori snažia naplniť prostredníctvom verejnej zbierky LIENKA POMOCI. Zbierku, ktorá trvala od októbra, ukončili 31. marca 2014 s celkovým výnosom viac ako 50 000 €.

Získané finančné prostriedky budú použité na podporu projektov, ktoré skvalitňujú terénne a ambulantné služby pre odkázaných seniorov. V týchto dňoch vyhlásila nadácia SOCIA novú výzvu na predkladanie žiadostí v grantovom programe LIENKA POMOCI. O finančnú podporu sa môžu uchádzať zriaďovatelia alebo prevádzkovatelia terénnych a ambulantných služieb pre seniorov:

• mimovládne organizácie: neziskové organizácie poskytujúce verejno-prospešné služby, občianske združenia, účelové zariadenia cirkvi, Slovenský Červený kríž a organizácie s medzinárodným prvkom;
  • obce a mestá a nimi zriadené organizácie v sídlach do 5000 obyvateľov.

Viac informácií je k dispozícii na webových stránkach nadácie www.socia.sk a www.lienkapomoci.sk.

Nadácia už pripravuje ďalší ročník kampane a verejnej zbierky, ktorá sa uskutoční na jeseň 2014.

www.socia.sk, 01.04.2014