itretisektor | TS: Vyhlásenie výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančnej podpory z Fondu LIENKA POMOCI 2014
  • Nový zoznam prijímateľov 2% z dane na rok 2017 zverejnený

Prinášame Vám oficiálny zoznam prijímateľov 2% na rok 2017.
  • Neziskovky všeobecne: Nová právna úprava platobných rozkazov II.

Prečítajte si druhú časť odborného článku zameraného na alternatívnu formu uplatňovania peňažných nárokov.
  • Športová spoločnosť: K športovej korupcii ako novému trestnému činu

O skutkovej podstate tohto nového trestného činu ako aj o samotných negatívnych dôsledkoch spojených s podaním žaloby a odsúdením za trestný čin športovej korupcie, si môžete prečítať v spracovanom odbornom článku.

• Finančným riaditeľstvom SR
    31.01. - 31.01.2017
    Zverejnenie ročného prehľadu prijímateľov 2% za rok 2016

SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien na jeseň 2013 organizovala 4. ročník kampane STAROBA SA NÁS DOTÝKA. Dlhodobé ciele kampane sú ambiciózne: upozorniť na problémy ale aj možnosti seniorského veku, budovať pozitívny a reálny obraz o starobe a získať finančné prostriedky na podporu terénnych a ambulantných služieb pre seniorov. Práve posledný cieľ sa organizátori snažia naplniť prostredníctvom verejnej zbierky LIENKA POMOCI. Zbierku, ktorá trvala od októbra, ukončili 31. marca 2014 s celkovým výnosom viac ako 50 000 €.

Získané finančné prostriedky budú použité na podporu projektov, ktoré skvalitňujú terénne a ambulantné služby pre odkázaných seniorov. V týchto dňoch vyhlásila nadácia SOCIA novú výzvu na predkladanie žiadostí v grantovom programe LIENKA POMOCI. O finančnú podporu sa môžu uchádzať zriaďovatelia alebo prevádzkovatelia terénnych a ambulantných služieb pre seniorov:

• mimovládne organizácie: neziskové organizácie poskytujúce verejno-prospešné služby, občianske združenia, účelové zariadenia cirkvi, Slovenský Červený kríž a organizácie s medzinárodným prvkom;
  • obce a mestá a nimi zriadené organizácie v sídlach do 5000 obyvateľov.

Viac informácií je k dispozícii na webových stránkach nadácie www.socia.sk a www.lienkapomoci.sk.

Nadácia už pripravuje ďalší ročník kampane a verejnej zbierky, ktorá sa uskutoční na jeseň 2014.

www.socia.sk, 01.04.2014