itretisektor | Právo,Aktuality
  • Registrácia do Zoznamu prijímateľov 2% na rok 2017

    Posledný deň uplynie 15.12.2016. Nepremeškajte šancu stať sa prijímateľom podielu zaplatenej dane. Viac info v políčku 2% z dane.
  • Ochrana osobných údajov

    O nevyhnutných opatreniach v rámci organizovania konferencie sa dočítate v prípadovej štúdii.
  • Zmeny v školskej legislatíve - schválené NRSR v prvom čítaní

    Stredné odborné školy pozor. V rámci prvého čítania bola schválená novela zákona o pedagogických zamestnancov a školského zákona. Zmeny sa týkajú SOŠ. Viac v spracovanej legislatívnej správe.
 

Vyhľadávanie 2%

Kalendár

  •  
    01.09. - 15.12.2016
    Registrácia do Zoznamu prijímateľov 2% na rok 2017
  • Po tomto termíne sa už dodatočne nedá zaregistrovať! 
    15.12. - 15.12.2016
    Posledný deň na registráciu do Zoznamu prijímateľov 2% na rok 2017
  •  
    31.12. - 31.12.2016
    Posledný deň na použitie financií z 2%, získaných na účet v roku 2015 (za rok 2014)
  • Notárskou komorou SR. 
    15.01. - 15.01.2017
    Zverejnenie Zoznamu prijímateľov 2% pre rok 2017
  • Finančným riaditeľstvom SR 
    31.01. - 31.01.2017
    Zverejnenie ročného prehľadu prijímateľov 2% za rok 2016
  •  
    31.05. - 31.05.2017
    Posledný deň na zverejnenie špecifikácie použitia financií z 2% v Obchodnom Vestníku u tých organizácií, ktoré v roku 2015 získali na účet z 2% viac ako 3320 €
  •  
    31.05. - 31.05.2017
    Posledný deň na zverejnenie špecifikácie použitia financií z 2% a auditu organizácie v Obchodnom Vestníku u tých organizácií, ktoré v roku 2015 získali z 2% viac ako 33000 €

Športová spoločnosť: Peňažné plnenia spojené s čerpaním dovolenky profesionálnym športovcom

itretisektor > Právo,Aktuality
Štvrtok, 07. 07. 2016

Prináleží profesionálnemu športovcovi za čerpanie dovolenky mzda alebo náhrada mzdy? A čo v prípade, že si nevyčerpal dovolenku a skončila mu zmluva? Je zamestnávateľ povinný mu túto časť preplatiť?


Čítajte viac...

Školská spoločnosť/Legislatíva: Návrh novely nariadenia o poskytovaní pomoci na podporu spotreby mlieka a mliečnych výrobkov

itretisektor > Právo,Aktuality
Streda, 06. 07. 2016

Pripravili sme pre Vás legislatívnu správu k návrhu novely nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 339/2008 Z. z. o poskytovaní pomoci na podporu spotreby mlieka a mliečnych výrobkov pre deti v materských školách, pre žiakov na základných školách a pre žiakov na stredných školách. 


Čítajte viac...

Neziskovky všeobecne/ Všeobecne prospešné spoločnosti: Pracovnoprávny vzťah štatutárneho orgánu

itretisektor > Právo,Aktuality
Štvrtok, 30. 06. 2016
V obsahu tohto odborného článku sa venujeme výkonu funkcie štatutárneho orgánu na základe pracovnej zmluvy a súbehu pracovného pomeru s výkonom funkcie štatutárneho orgánu.
Čítajte viac...

Športová spoločnosť: Športová organizácia – otázky a odpovede

itretisektor > Právo,Aktuality
Utorok, 28. 06. 2016

Dňa 1. januára 2016 nadobudol účinnosť nový zákon č. 440/2015 Z. z. o športe v platnom znení, prostredníctvom ktorého sa zavádza pojem športová organizácia, ktorou na účely nového zákona budú všetky subjekty, ktoré vykonávajú športovú činnosť. Takto vymedzeným pojmom došlo k zásadnej liberalizácii právnych foriem subjektov v športe predovšetkým v rozsahu športových klubov, ktoré už nemusia byť (tak ako tomu bolo za účinnosti zákona č. 308/2008 Z.z. o organizácií a podpore športu v platnom znení do 31.12.2015) iba občianske združenia, prípadne obchodné spoločnosti založené za účelom iným ako je podnikanie. Z dôvodu hlbšieho porozumenia tohto inštitútu vyberáme nasledovné otázky, ktorými sa zaoberala pracovná skupina, ktorá vytvorila návrh zákona o športe a napomáhala k jeho implementácii do praxe.


Čítajte viac...

Osobné údaje/Odborné stanovisko: Metodické usmernenie č. 5/2016 k monitorovaniu priestorov verejnosti neprístupných

itretisektor > Právo,Aktuality
Piatok, 24. 06. 2016
Prinášame Vám Metodické usmernenie Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky k problematike monitorovania priestorov verejnosti neprístupných. 

Čítajte viac...

Osobné údaje/Odborné stanovisko: Metodické usmernenie č. 4/2016 k bezpečnostným opatreniam

itretisektor > Právo,Aktuality
Piatok, 24. 06. 2016
Prinášame Vám Metodické usmernenie Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky k problematike bezpečnostné opatrenia podľa § 19 ods. 1 zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v platnom znení. 
Čítajte viac...

Neinvestičné fondy/Školská spoločnosť: Zriaďovateľ školy alebo školského zariadenia

itretisektor > Právo,Aktuality
Streda, 22. 06. 2016

Môže neinvestičný fond byť zriaďovateľom súkromnej školy?


Čítajte viac...

Sociálna spoločnosť/Legislatíva: Plánované návrhy noviel zákonov v sociálnej oblasti

itretisektor > Právo,Aktuality
Streda, 22. 06. 2016
Pripravili sme pre Vás legislatívnu správu k plánovanému návrhu novely zákona o sociálnych službách a zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia. 
Čítajte viac...