itretisektor | Právo,Aktuality,Osobné údaje
  • Registrácia do Zoznamu prijímateľov 2% na rok 2017

    Posledný deň uplynie 15.12.2016. Nepremeškajte šancu stať sa prijímateľom podielu zaplatenej dane. Viac info v políčku 2% z dane.
  • Ochrana osobných údajov

    O nevyhnutných opatreniach v rámci organizovania konferencie sa dočítate v prípadovej štúdii.
  • Zmeny v školskej legislatíve - schválené NRSR v prvom čítaní

    Stredné odborné školy pozor. V rámci prvého čítania bola schválená novela zákona o pedagogických zamestnancov a školského zákona. Zmeny sa týkajú SOŠ. Viac v spracovanej legislatívnej správe.
 

Vyhľadávanie 2%

Kalendár

  •  
    01.09. - 15.12.2016
    Registrácia do Zoznamu prijímateľov 2% na rok 2017
  • Po tomto termíne sa už dodatočne nedá zaregistrovať! 
    15.12. - 15.12.2016
    Posledný deň na registráciu do Zoznamu prijímateľov 2% na rok 2017
  •  
    31.12. - 31.12.2016
    Posledný deň na použitie financií z 2%, získaných na účet v roku 2015 (za rok 2014)
  • Notárskou komorou SR. 
    15.01. - 15.01.2017
    Zverejnenie Zoznamu prijímateľov 2% pre rok 2017
  • Finančným riaditeľstvom SR 
    31.01. - 31.01.2017
    Zverejnenie ročného prehľadu prijímateľov 2% za rok 2016
  •  
    31.05. - 31.05.2017
    Posledný deň na zverejnenie špecifikácie použitia financií z 2% v Obchodnom Vestníku u tých organizácií, ktoré v roku 2015 získali na účet z 2% viac ako 3320 €
  •  
    31.05. - 31.05.2017
    Posledný deň na zverejnenie špecifikácie použitia financií z 2% a auditu organizácie v Obchodnom Vestníku u tých organizácií, ktoré v roku 2015 získali z 2% viac ako 33000 €
backpredošlá | 123 | ďalšiaforward

Osobné údaje/Odborné stanovisko: Metodické usmernenie č. 5/2016 k monitorovaniu priestorov verejnosti neprístupných

itretisektor > Právo,Aktuality,Osobné údaje
Piatok, 24. 06. 2016
Prinášame Vám Metodické usmernenie Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky k problematike monitorovania priestorov verejnosti neprístupných. 

Čítajte viac...

Osobné údaje/Odborné stanovisko: Metodické usmernenie č. 4/2016 k bezpečnostným opatreniam

itretisektor > Právo,Aktuality,Osobné údaje
Piatok, 24. 06. 2016
Prinášame Vám Metodické usmernenie Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky k problematike bezpečnostné opatrenia podľa § 19 ods. 1 zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v platnom znení. 
Čítajte viac...

Športová spoločnosť/Osobné údaje: K oprávneniu organizácie vyžadovať rodné číslo od športovcov

itretisektor > Právo,Aktuality,Osobné údaje
Streda, 20. 04. 2016

Kto za športový klub vo forme občianskeho združenia je oprávnený vyžadovať rodné čísla od športovcov za účelom ich zápisu do informačného systému športu? Môže ich vyžadovať aj tajomník združenia?


Čítajte viac...

Osobné údaje/Odborné stanovisko: Metodické usmernenie č. 2/2016 k označovaniu monitorovaného priestoru

itretisektor > Právo,Aktuality,Osobné údaje
Streda, 20. 04. 2016
Prinášame Vám Metodické usmernenie Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky k problematike označovania monitorovaného priestoru podľa § 15 ods. 7 zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v platom znení. 

Čítajte viac...

Osobné údaje: Evidenčná povinnosť informačného systému

itretisektor > Právo,Aktuality,Osobné údaje
Utorok, 09. 02. 2016

Musíme registrovať zoznam, na ktorom vedieme osobné údaje o darcoch cez platobný portál alebo databázu rodín detí chorých na rakovinu, ktorým svojou činnosťou pomáhame ako informačný systém? Musíme v takomto prípade zabezpečiť súhlas na spracovanie údajov?


Čítajte viac...

Osobné údaje/Odborné stanovisko: Metodické usmernenie č. 1/2015 k základným pojmom – súhlas dotknutej osoby

itretisektor > Právo,Aktuality,Osobné údaje
Streda, 02. 12. 2015
Prinášame Vám Metodické usmernenie Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky k pojmu - súhlas dotknutej osoby. 

Čítajte viac...

Nadácie/Osobné údaje: Zverejňovanie nadačných listín a ochrana osobných údajov

itretisektor > Právo,Aktuality,Osobné údaje
Pondelok, 09. 11. 2015

Sú nadácie povinné zverejňovať svoje nadačné listiny na webovom sídle? Ak áno, sú povinné ochraňovať osobné údaje členov orgánov v nich zahrnuté a v akom rozsahu?


Čítajte viac...

Osobné údaje: Zoznam prijímateľov nefinančných príspevkov ako informačný systém

itretisektor > Právo,Aktuality,Osobné údaje
Utorok, 14. 04. 2015

Sme nadácia, ktorá si vedie zoznam prijímateľov nefinančných príspevkov. Je možné takýto zoznam považovať za informačný systém? 


Čítajte viac...
backpredošlá | 123 | ďalšiaforward