itretisektor | TS: Vyhlásenie výsledkov výzvy "Môžu ryby lietať"
  • ***Open data***

prečítajte si odborný článok, ktorý vysvetľuje ako je možné využívať open data v novom režime GDPR

• Povinnosť zverejniť a uložiť výročnú správu v registri účtovných závierok do 15 dní po prerokovaní najvyšším orgánom športovej organizácie, najneskôr do 31. júla nasledujúceho kalendárneho roka po skončení účtovného obdobia
    31.07. - 31.07.2018
    Uloženie výročnej správy - športové organizácie
  • registrácia do zoznamu prijímateľov na základe splnených predpokladov
    01.09. - 15.12.2018
    Osvedčenie splnenia podmienok na 2% dane
  • Povinnosť neziskových organizácií a neinvestičných fondov
    31.03. - 31.03.2019
    Schválenie rozpočtu

TS: Vyhlásenie výsledkov výzvy "Môžu ryby lietať"

Hlavným poslaním grantového programu „Môžu ryby lietať?“ je spájať zdanlivo nespojiteľné. Vystihuje to i symbol lietajúcej ryby v názve programu, ktorého cieľom je podporiť organizácie, ktoré prostredníctvom svojich podnikateľských aktivít prinášajú spoločenský prospech s merateľným sociálnym dopadom. Do programu bolo predložených spolu 97 projektov. Hodnotiaca komisia Nadácie PROVIDA vybrala 16 z nich.

Šesť projektov bolo prijatých do Inkubátora, ktorý je súčasťou grantového programu. Predkladateľom projektov Nadácia poskytne okrem finančnej podpory vo výške 2 000 EUR predovšetkým pomoc v procese tvorby a ďalšieho rozvoja svojho spoločensky prospešného podnikateľského zámeru. Na konci programu získa najúspešnejší projekt 3 000 EUR na svoj budúci rozvoj.

Hodnotiaca komisia zároveň vybrala 10 najlepších projektov, ktoré postúpili do druhej fázy programu pod názvom „Investičný grant“. Počas prvých troch mesiacov budúceho roka budú vybraní finalisti spolu s odborníkmi z Nadácie PROVIDA pracovať na doladení a finalizácii predložených zámerov a príprave na ich prezentáciu pred komisiou, ktorá v marci 2014 vyberie víťazné 4 projekty. Tieto podporí sumou do 12 000 EUR.

V tom istom čase zamestnanci UniCredit Bank interným hlasovaním rozhodnú o najsympatickejšom projekte, ktorý získa od nadácie UniCredit Foundation bonusovú odmenu 5 000 EUR. Celkovo tak bude v programe investičného grantu prerozdelených 53 000 EUR.

Šancu získať zaujímavú finančnú podporu majú, okrem iných, organizácie a jednotlivci zaoberajúci sa vývojom mobilných zariadení pre nepočujúcich, ochranou životného prostredia a krajiny, kariérnym poradenstvom, inteligentnou energetikou, či podporou slovenského remeselného dizajnu.

Najväčšie zastúpenie spomedzi všetkých predložených projektov mali organizácie aktívne v oblasti vzdelávania, nezamestnanosti, kultúry, komunitného rozvoja a životného prostredia. Najviac prihlásených projektov pochádzalo z Bratislavského a Banskobystrického kraja.

Zoznam všetkých podporených a vybraných projektov nájdete na internetovej stránke Nadácie PROVIDA: www.nadaciaprovida.sk/mozu-ryby-lietat

Grantový program bol realizovaný v spolupráci s Nadací VIA (Česká republika) a financovaný Nadáciou Unicredit Foundation (Taliansko).

www.nadaciaprovida.sk