itretisektor | TS: Vyhlásenie výzvy v grantovom programe Lienka pomoci
  • Daňový výdavok súvisiaci so zakúpením automobilu v zahraničí

Je poplatok, ktorý zaplatila MNO za účelom uvedenia zakúpeného auta do užívania daňovým poplatkom? Odpoveď môžete nájsť v spracovanej prípadovej štúdii.
  • ***Členský príspevok v športe - občianske združenia***

Všetko o novej právnej úprave týkajúcej sa vyberania členských príspevkov v športe a jej dopade na občianske združenia (športové kluby) si môžete prečítať v spracovanom odbornom článku.

• len tie MNO, ktorých úhrn 2% za rok 2014 je vyšší ako 3 320 EUR.
    15.05. - 31.05.2016
    Povinnosť zverejniť presnú špecifikáciu použitia 2% v Obchodnom vestníku

TS: Vyhlásenie výzvy v grantovom programe Lienka pomoci

SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien na jeseň 2012 organizovala 3. ročník kampane Staroba sa nás dotýka. Dlhodobé ciele kampane sú ambiciózne: upozorniť na problémy ale aj možnosti seniorského veku, budovať pozitívny a reálny obraz o starobe a získať finančné prostriedky na podporu terénnych a ambulantných služieb pre seniorov. A práve posledný cieľ sa organizátori snažia dosiahnuť prostredníctvom verejnej zbierky Lienka pomoci. Zbierku, ktorá trvala od jesene, ukončili 31. marca s celkovým výnosom viac ako 20 000 €.

Všetky tieto prostriedky prostredníctvom otvorených grantových výziev podporia rozšírenie a skvalitnenie služieb pre seniorov. V týchto dňoch vyhlásila nadácia SOCIA novú výzvu v grantovom programe Lienka pomoci. O podporu sa môžu uchádzať zriaďovatelia alebo prevádzkovatelia terénnych a ambulantných služieb pre seniorov:

-    mimovládne organizácie: neziskové organizácie poskytujúce verejno-prospešné služby, občianske združenia, účelové zariadenia cirkvi, Slovenský červený kríž a organizácie s medzinárodným prvkom;

-    obce a mestá a nimi zriadené organizácie.

Viac informácií je k dispozícii na webovej stránke www.socia.sk   a www.lienkapomoci.sk  .

SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien už pripravuje ďalší ročník kampane a verejnej zbierky, ktorá sa uskutoční na jeseň 2013.

Kontakt:

Mária Machajdíková, machajdikova@socia.sk  , 0911137175