itretisektor | TS: Vyhlásenie výzvy v grantovom programe Lienka pomoci
  • ***Povinná aktivácia elektronických schránok***

Povinná aktivácia elektronických schránok právnických osôb nezapísaných do obchodného registra sa posúva na 1. 2. 2019.
  • ***Zverejnený zoznam prijímateľov 2 %***

Notárska komora Slovenskej republiky dňa 15. 1. 2018 odovzdala zoznam prijímateľov Finančnej správe Slovenskej republiky a zároveň ho publikovala aj na svojej internetovej stránke.
  • ***Zodpovednosť školy pri zranení žiaka ***

Pripravili sme odborný článok, ktorý obsahuje prehľad povinností školy alebo školského zariadenia, pokiaľ dôjde k úrazu žiaka.
  • ***Určenie práce nadčas***

V zverejnenej prípadovej štúdii sme sa venovali výpočtu práce nadčas učiteľa umeleckej školy.
  • *** Aktualizované vzory tlačív ***

Prinášame aktualizované vzory tlačív potrebné na poukázanie 2 % z dane v roku 2018.

TS: Vyhlásenie výzvy v grantovom programe Lienka pomoci

SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien na jeseň 2012 organizovala 3. ročník kampane Staroba sa nás dotýka. Dlhodobé ciele kampane sú ambiciózne: upozorniť na problémy ale aj možnosti seniorského veku, budovať pozitívny a reálny obraz o starobe a získať finančné prostriedky na podporu terénnych a ambulantných služieb pre seniorov. A práve posledný cieľ sa organizátori snažia dosiahnuť prostredníctvom verejnej zbierky Lienka pomoci. Zbierku, ktorá trvala od jesene, ukončili 31. marca s celkovým výnosom viac ako 20 000 €.

Všetky tieto prostriedky prostredníctvom otvorených grantových výziev podporia rozšírenie a skvalitnenie služieb pre seniorov. V týchto dňoch vyhlásila nadácia SOCIA novú výzvu v grantovom programe Lienka pomoci. O podporu sa môžu uchádzať zriaďovatelia alebo prevádzkovatelia terénnych a ambulantných služieb pre seniorov:

-    mimovládne organizácie: neziskové organizácie poskytujúce verejno-prospešné služby, občianske združenia, účelové zariadenia cirkvi, Slovenský červený kríž a organizácie s medzinárodným prvkom;

-    obce a mestá a nimi zriadené organizácie.

Viac informácií je k dispozícii na webovej stránke www.socia.sk   a www.lienkapomoci.sk  .

SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien už pripravuje ďalší ročník kampane a verejnej zbierky, ktorá sa uskutoční na jeseň 2013.

Kontakt:

Mária Machajdíková, machajdikova@socia.sk  , 0911137175