itretisektor | TS: Vyhlásenie výzvy v grantovom programe Lienka pomoci
  • Advokátska kancelária GARANT PARTNER legal s.r.o. zabezpečuje zápisy do registra partnerov verejného sektora

V prípade záujmu kontaktujte sekretariát Advokátskej kancelárie GPL + 421 917 701 358
  • Advokátska kancelária GARANT PARTNER legal s.r.o. = odborný garant Centrálneho portálu pre tretí sektor

www.gplegal.eu
  • *Rozhovor k novému Zákonu o registri partnerov verejného sektora z pohľadu neziskového sektora*

Uverejnili sme pre Vás rozhovor zameraný na posúdenie povinnosti registrácie do registra partnerov verejného sektora z pohľadu neziskového sektora.
  • ***Výzva pre MNO v hodnote štvrť milióna EUR***

Viac v tlačovej správe. TANS zároveň požiadala Splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti o stanovisko podľa akých kritérií bude vyberať MNO zúčastňujúce sa na projekte.

TS: Vyhlásenie výzvy v grantovom programe Lienka pomoci

SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien na jeseň 2012 organizovala 3. ročník kampane Staroba sa nás dotýka. Dlhodobé ciele kampane sú ambiciózne: upozorniť na problémy ale aj možnosti seniorského veku, budovať pozitívny a reálny obraz o starobe a získať finančné prostriedky na podporu terénnych a ambulantných služieb pre seniorov. A práve posledný cieľ sa organizátori snažia dosiahnuť prostredníctvom verejnej zbierky Lienka pomoci. Zbierku, ktorá trvala od jesene, ukončili 31. marca s celkovým výnosom viac ako 20 000 €.

Všetky tieto prostriedky prostredníctvom otvorených grantových výziev podporia rozšírenie a skvalitnenie služieb pre seniorov. V týchto dňoch vyhlásila nadácia SOCIA novú výzvu v grantovom programe Lienka pomoci. O podporu sa môžu uchádzať zriaďovatelia alebo prevádzkovatelia terénnych a ambulantných služieb pre seniorov:

-    mimovládne organizácie: neziskové organizácie poskytujúce verejno-prospešné služby, občianske združenia, účelové zariadenia cirkvi, Slovenský červený kríž a organizácie s medzinárodným prvkom;

-    obce a mestá a nimi zriadené organizácie.

Viac informácií je k dispozícii na webovej stránke www.socia.sk   a www.lienkapomoci.sk  .

SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien už pripravuje ďalší ročník kampane a verejnej zbierky, ktorá sa uskutoční na jeseň 2013.

Kontakt:

Mária Machajdíková, machajdikova@socia.sk  , 0911137175