itretisektor | Hovorca Ivety Radičovej poskytol stanovisko k otázke splnomocnenca

Hovorca Ivety Radičovej poskytol stanovisko k otázke splnomocnenca

Úrad vlády Slovenskej republiky poskytol na žiadosť Tlačovej agentúry neziskového sektora aktuálne stanovisko k otázke kreovanie nového splnomocnenca pre občiansku spoločnosť. Podľa hovorcu predsedkyne vlády Rada Baťa . . . " pracovná skupina vytvorená zo zástupcov mimovládnych organizácií pripravila základné podklady pre štatút splnomocnenca. V tomto podklade pracovná skupina spracovala východiská a princípy pre pôsobenie splnomocnenca, základné poslanie a úlohy splnomocnenca, náčrt koncepcie dlhodobého rozvoja občianskej spoločnosti a náčrt strednodobej stratégie zvýšenia občianskej participácie a rozvoja mimovládneho, neziskového sektora. Predložený materiál bol prerokovaný na koaličnej rade. Po zapracovaní pripomienok koaličnej rady bude tento materiál slúžiť ako podklad už priamo pre vypracovanie štatútu a zároveň ako širší rámec pôsobenia splnomocnenca pre rozvoj občianskej spoločnosti.

Uvedený proces koordinuje Marián Balázs, predseda zboru poradcov predsedníčky vlády SR, pričom aktuálne končí zapracovanie pripomienok koaličnej rady a následne Úrad vlády vypracuje priamo štatút splnomocnenca. Predpokladáme, že proces by mal byť ukončený v prvom štvrťroku tohto roka" . . .  konštatuje sa v stanovisku, ktoré dnes pre TANS poskytol hovorca premiérky Rado Baťo.

Tlačová agentúra neziskového sektora 11.01.2011